Gratis verzending op alle items in België!

Onderhoud

STERLING ZILVER

Sterling zilver is 92,5% zuiver zilver met hoogstwaarschijnlijk koper als resterend metaal. Sterling zilver wordt beschouwd als een edelmetaal. Hier volgen nog een paar feiten over het metaal:


Hoewel sterling zilver sterker is dan massief zilver, is het zachter dan met goud gevuld metaal en kan het gevoelig zijn voor krassen als het niet met zorg wordt behandeld.

Sterling zilver wordt op natuurlijke wijze dof en komt zelfs bij het duurste sterling zilver voor. De chemische reactie tussen het zilver,lucht en chemicaliën die ermee in aanraking komen veroorzaakt aanslag. Uw huidoliën en lichaamschemie kunnen juist helpen om het sterling zilver te behouden, daarom raden wij u aan het zilver vaak te dragen!

Hoewel zeldzaam, kunnen sommige individuele lichaamschemieën reageren met sterling zilver en aanslag veroorzaken. Zwangerschap, schildklierafwijkingen, hormoonspiegels, medicijnen en meer kunnen invloed hebben op de alkaliteit versus zuurgraad van het lichaam, en kunnen een reactie met uw sieraad veroorzaken. Het is zeker een wild-card en is gebaseerd op het individu.


Volg deze tips om ervoor te zorgen dat uw sieraad lang en mooi blijft:


Verwijder sieraden tijdens fysieke activiteiten (hardlopen, crossfit, tuinieren, wandelen, zwemmen, huishoudelijke klusjes, enz.)

Doe uw juwelen af bij het gebruik van chemicaliën: shampoos, agressieve zepen, lotions, make-up, haarlak, enz. Doe sieraden altijd als laatste op, na je haar en make-up routine, als laatste finishing touch!

Zwavel is zeer corrosief en moet vermeden worden, en kan gevonden worden in huishoudelijke producten (fruitsap, eieren, mayonaise, mosterd, azijn, rubber, staalwol).

Vocht en zonlicht kunnen aanslag veroorzaken. Doe uw sieraad af tijdens het douchen, baden, zwemmen of zonnebaden.

Vermijd schurende materialen zoals een badstof doek, badhanddoek en T-shirt om uw juwelen te poetsen. Zelfs tissues of papieren handdoeken zijn micro-abrasief en moeten worden vermeden omdat ze krassen kunnen ontstaan. Wij raden u aan een zachte doek, een brillendoekje of een microvezeldoekje te gebruiken om uw juwelen voorzichtig schoon te maken.

Wanneer u uw sieraad schoonmaakt, begin dan met milde zeep en water en maak het sieraad voorzichtig schoon met uw vingers. Zorg ervoor dat uw sieraad volledig droog is wanneer u klaar bent met reinigen om oxidatie te voorkomen.